Paola Perego leder talkshowen ”Parliamone sabato”. Foto: Skärmdump

Italiensk talkshow kritiseras för sexism

Uppdaterad
Publicerad

I den italienska talkshowen ”Parliamone sabato” diskuterades italienska mäns dejtande. En panel av kändisar pratade om att italienska män ofta dejtar utländska kvinnor och talkshowen listade argument till varför de är bra att dejta kvinnor från Östeuropa. Något som har kritiserats starkt.

I det senaste avsnittet av ”Parliamone sabato” som leds av Paola Perego, diskuterades varför italienska män föredrar förhållanden med utländska kvinnor.

Efter att en man som dejtar en kvinna från Ryssland intervjuats berättade Paola Perego att hon hade hittat en lista på internet som förklarade varför italienska män söker kärleken utanför Italien, skriver BBC.

Kritiseras för sexism

I rutan visades en bild som listade sex anledningar till varför just kvinnor från Östeuropa var att föredra för italienska män: 

”De är alla mammor, men efter att ha fött barn återfår de sin tidigare kroppsform. 

De är alltid sexiga. Ingen träningsoverall eller pyjamas. 

De förlåter otrohet. 

De går med på att låta mannen bestämma. 

De är perfekta hemmafruar. De lär sig hushållssysslor redan som unga. 

De gnäller inte eller är klängiga, och de är inte långsinta.” 

Bilden fick stor spridning efter programmet och kritiserades på italienska sociala medier för att vara sexistisk. Händelsen uppmärksammades också i tidningarna La Stampa och Repubblica, skriver BBC.

”Ett galet misstag”

”Parliamone sabato” sänds på den italienska kanalen Rai 1. Tv-kanalens chef Monica Maggioni sa att ”Jag känner mig personligt involverad som kvinna, och jag ber om ursäkt... Om det här visas i en public service-kanal, är det ett galet misstag, oförlåtligt.” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.