Tusentals människor har deltagit i återkommande demonstrationer i Honduras med krav på att president Juan Orlando Hernández avgår. Bakgrunden är misstankar om att pengar från socialförsäkringssystemet gått till regeringspartiet. Foto: TT

Journalist flydde dödshot i Honduras

Uppdaterad
Publicerad

En journalist i Honduras har sökt skydd hos landets människorättskommission och säger sig hotad till livet av regeringen.

Enligt journalisten David Romero finns mordplaner mot honom på grund av att han avslöjat den korruptionsskandal som har utlöst högljudda protester mot president Juan Orlando Hernández.

Romero befann sig i ett förhör i samband med ett annat förtalsåtal mot honom, när en grupp människor störtade in och förde med honom till människorättscentret, för att skydda honom.

Farligt land för journalister

Korruptionsskandalen rör miljonbelopp som ska ha förskingrats från Honduras svårt ansatta socialförsäkringssystem, och gått till Hernández och hans parti i samband med valrörelsen 2013.

Journalister lever farligt i Honduras, som präglas av våld och straffrihet. Bara den senaste månaden har minst tre journalister mördats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.