Cecilia Ekebjär, tillträdande Kulturchef på Mittmedia Foto: Mittmedia / Pressbild

Ny kulturchef på Mittmedia

Publicerad

I augusti meddelade nuvarande kulturchefen Gunilla Kindstrand att hon lämnar Mittmedia-koncernen. Dalarnas Tidningars kulturredaktör Cecilia Ekebjär tar över posten som kulturchef.

Cecilia Ekebjär kommer från och med 1 november att ha det övergripande ansvaret för kulturbevakningen på de trettiotalet lokaltidningar som ingår Mittmedia-koncernen. 

Cecilia Ekebjär är för tillfället kulturredaktör för Dalarnas Tidningar ett uppdrag som hon framöver kommer att behålla på halvtid. Som koncernens kulturchef blir hennes uppdrag att tillsammans med kulturredaktörer sätta en målbild för att stärka Mittmedias lokala närvaro.

–En gemensam bas ger mer och bättre kulturmaterial till vår publik och gör det möjligt för kulturredaktörer, som kan och har förståelse för sina specifika regioner, att verka ännu mer lokalt. Det är i den lokala journalistiken vi ska fortsätta att ha vår grund men inte utan att också vara utblickande, säger Cecilia Ekebjär i ett pressmedelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.