Foto: Magnus Hjalmarson Neideman och Jessica Gow/TT

Nytt frågesportsprogram i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I det nya frågesportsprogrammet Kulturfrågan Kontrapunkt handlar frågorna om just kultur. Fyra lag kommer att tävla mot varandra i frågor om klassisk musik, konst och litteratur.

Programmet är en ny variant av Musikfrågan Kontrapunkt som hade premiär 1964 och sen sändes fram till 1998. För den nya versionen, som är inriktad på kultur, blir SVT:s Ella Petersson och Eva Beckman.

– Kulturfrågan Kontrapunkt ska både vara folkbildande och underhållande. Därför tror jag att det är jättelyckat att ha ett frågesportprogram där den klassiska musiken möter konst och litteratur. Och alla tävlandes samlade kompetens är en dröm till begåvningsbank för tittarna att få lära känna, säger programledaren Ella Petersson.

De fyra tävlande lagen har Rickard Söderberg, Ebba Witt-Brattström, Peter Apelgren och Monica Dominique som lagledare. Inspelningen av programmet drar igång i januari och det sänds under våren 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.