Felix ”Pewdiepie” Kjellberg är världens populärste videobloggare. Foto: AP/TT

Pewdiepie upptas i Guinness Rekordbok

Uppdaterad
Publicerad

I den nya utgåvan av Guinness Rekordbok i Sverige listas svenske Felix Kjellberg som världens populäraste videobloggare.

Videobloggaren Felix ”Pewdiepie” Kjellberg hamnar i Guinness Rekordbok. Den populäre Youtube-profilen ingår i Guinness Rekordbok 2016 som den populäraste videobloggaren i världen.

Tjänar miljoner

Pewdiepie har i skrivande stund över 39 miljoner följare, och har gjort sig känd för sina humoristiska ”lets play”-videos, där han spelar och livekommenterar spel framför kameran. Enligt Guinness Rekordbok tjänar han i snitt 85 miljoner kronor om året på sitt Youtube-konto.

Populärast bland unga

Pewdiepies popularitet pekar på hur sociala medier är allt viktigare för ungdomar. I en undersökning från Variety 2014 om vilka som anses vara de mest inflytelserika kändisarna hamnade Pewdiepie på tredje plats, samtidigt som hela toppskiktet bestod av just Youtube-kändisar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.