Rickard Olsson skidar inte längre för SVT. Foto: SVT & TT

Rickard Olsson byter SVT för Mix Megapol i skidspåret

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha petats från posten som SVT:s Vasaloppsreporter har nu Rickard Olsson värvats för samma uppdrag av radiokanalen Mix Megapol. ”Det ska bli skitkul att än en gång få tjata å retas med alla i spåret”, skriver programledaren på Instagram.

Sedan 2009 har Rickard Olsson åkt Vasaloppets nio mil i rollen som SVT:s reporter i spåret under en 12 timmar lång livesändning i SVT Play.

Men nyligen skrev den besvikne programledaren på Twitter om hur han petats efter sju år på posten:

”SVT har plockat bort mig från Vasaloppet. Å, ja, jag är jätteledsen för det”.

Kampanj gav resultat

Efter inlägget lanserade Mix Megapols program ”Gry och Anders med vänner”, med Anders Timell och Gry Forsell, en kampanj för att SVT-veteranen istället skulle åka för deras räkning och initiativet har nu gett resultat.

I går skrev Rickard Olsson på Instagram att han byter rapporteringen i skidspåret från SVT till Mix Megapol:

”Det ska bli skitkul att än en gång få tjata å retas med alla i spåret. För tydlighets skull ska jag lyckönska @britazackari på hennes resa åxå.”

Rickard Olsson avslutar sitt Instagram-inlägg med att konstatera att hans tidigare ilska handlat om att ”hanteringen av ärendet var ouppfostrat och oproffsigt” och inte hade något att göra med att han inte längre fick rapportera för SVT:s räkning från Vasaloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.