Kenne Fant blev 93 år gammal. Foto: TT

Skådespelaren Kenne Fant död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och författaren Kenne Fant har avlidit. Han var skådespelare, regissör och författare och gjorde bland annat ”Nils Holgerssons underbara resa” 1962.

Kenne Fant gjorde skådespelardebut på 40-talet och var med i ett 20-tal filmer. Bland dem Ingmar Bergmans ”Fängelse” (1949) och ”Beröringen” (1971).

Han var även regissör och gjorde ”Nils Holgerssons underbara resa” (1962) och komedin ”Bröllopsdagen” (1960) med Max von Sydow och Bibi Andersson.

Efter filmkarriären skrev Kenne Fant också ett tiotal böcker. Bland annat en dokumentärroman om Raoul Wallenberg och biografier över Alfred Nobel och publicisten Torgny Segerstedt.

VD på SF

Mellan åren 1963-1980 var Kenne Fant VD på Svensk Filmindustri.

Han arbetade in i det sista. Hans brorson Michael Fant säger till TT att han pratade med honom för ett par dagar sedan och att han då berättade att han gick upp halv sju varje morgon för att skriva.

Kenne Fant blev 93 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.