Donald Trump Foto: TT/ Jim Cole

Trump bojkottar Washington Post

Uppdaterad
Publicerad

Republikanen Donald Trump drar in pressackreditering för Washington Post, en av USA:s största tidningar, efter deras bevakning av hans presidentkandidatskampanj.

”På grund av den otroligt felaktiga bevakningen och rapporteringen av den rekordartade Trump-kampanjen, drar vi härmed tillbaka pressackrediteringarna för falska och oärliga Washington Post”, skrev Donald Trump på sin Facebooksida.

Tidigare på dagen hade han kritiserat tidningen, som är en av USA:s största, för hur den hade rapporterat om hans uttalande efter terrorattacken i Orlando på gayklubben Pulse i helgen.

Washington Post: Trump insinuerar

”Vi leds av en man som är antingen inte tuff, inte smart, eller så har han något annat i åtanke. Människor kan inte tro hur president Obama agerar som han gör och kan inte ens nämna orden ”radikal islamisk terrorism”. Det är något på gång. Det är obegripligt. Det är något på gång”, sa Donald Trump en intervju med Fox News.

När Washington Post då skrev att han upprepade gånger verkade insinuera att president Barack Obama identifierar sig med radikala muslimer som har genomfört terrorattacker i USA, och därmed är medskyldig till massdödandet på klubben Pulse, bestämde sig Donald Trump för att agera mot tidningen.

Kommer ut med bok

Från och med nu är Washington Posts reportrar inte längre få tillträde till pressavdelningarna när Donald Trump håller kampanjmöten.

Tidningen har sedan tidigare gett ett antal reportrar i uppdrag att skriva en bok om Donald Trump som ska komma ut senare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.