Producenten Johan ”Shellback” Schuster får priset Platinagitarren av Stim. Foto: Fred Thustrup

”Moves like Jagger”-producenten prisas

Uppdaterad
Publicerad

Johan ”Shellback” Schuster, producenten bakom superhiten ”Moves like Jagger”, belönas med Stims pris Platinagitarren.

Karlshamnssonen Johan ”Shellback” Schuster har finslipat sina färdigheter som producent i Max Martins studio, och har samarbeten med artister som Pink, Britney Spears, Usher och Robyn på meritlistan. Han ligger också bakom Maroon 5-hiten ”Moves Like Jagger”.

Innovativ popmusik

Stim motiverar utmärkelsen med att hans ”musik har rönt exceptionella framgångar under året. På mindre än fem år har Shellback, under ledning av mentorn Max Martin, etablerat sig i den yppersta världseliten av låtskrivare. Vid 27 års ålder har låtskrivaren från Karlshamn hunnit toppa den amerikanska singellistan sex gånger med sin innovativa popmusik”.

-Johan Schuster är med och skapar Stimhistoria med sina internationella framgångar som hitmakare. Det är roligt att få dela ut årets Platinagitarr till ”Shellback”, som är en formidabel komet bland unga musikskapare, säger Kenth Muldin, VD på Stim, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut den 15 oktober på Rival i Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.