2 Chainz. Foto: TT

Rapparen 2 Chainz vill bli borgmästare

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tv-sänd debatt säger rapparen 2 Chainz att han vill bli borgmästare i sin hemstad College Park i Georgia.

Tauheed Epps, mer känd som rapparen 2 Chainz, sällar sig nu till gänget hip hop-stjärnor som gett sig in i politiken. 2010 ville Wyclef Jean ställa upp i presidentvalet i Haiti, men fick nobben av brist på relation till landet. Rapparen Macklemore har även sagt att han bli borgmästare i Seattle år 2025, då han räknar med att hans karriär lugnat ned sig.

”Menar allvar”

Efter en tv-sänd debatt i kanalen HNL, där 2 Chainz bland annat fick försvara sina drogliberala låttexter, meddelar han nu att han vill ställa upp som borgmästarkandidat i sin hemstad College Park i Georgia, USA.

– Jag kommer verkligen göra den här lilla borgmästargrejen, jag ska bara kolla upp att jag har rätt kvalifikationer, säger han i en intervju enligt The Guardian.

Om 2 Chainz menar allvar med sina ambitioner har han till 4 septemeber på sig att registrera sin kandidatur. Han utmanar då Jack Longino, som varit College Parks borgmästare i 19 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.