Kropparna kördes till sjukhuset Donka hospital i huvudstaden Conakry Foto: TT

33 döda efter strandkonsert

Uppdaterad
Publicerad

33 personer varav flera barn trampades till döds efter en strandkonsert i Guinea.

Konserten hölls på en strand i Guineas huvudstad Conakry på tisdagskvällen för att fira slutet på den muslimska högtiden Ramadan. Ungefär 700 personer hade samlats för att se den populära lokala rapgruppen Instinct Killers.

Konserten flöt på utan problem men enligt nyhetsbyrån AP utbröt kaos när alla skulle lämna området efteråt. Hundratals personer skulle ta sig ut genom en smal utgång. I trängseln ramlade flera personer och trampades ihjäl.

”Ska aldrig få hända igen”

Enligt AP var flera av offren så unga som tio år och fortfarande iklädda badkläder när de kördes till sjukhuset Donka Hospital. Sjukhusets chef säger att sammanlagt 33 personer miste livet i kaoset varav elva var barn.

Guineas president, Alpha Conde, gick på onsdagen ut i nationell tv och annonserade en veckas landssorg och lovade att en stor utredning av händelsen skulle genomföras.

– Detta ska aldrig få hända i vårat land igen, sade senare presidentens stab i ett uttalande.

Landets stränder är nu stängda tills vidare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.