Ingen ville köpa flygeln som Abba skapat flera av sina hitlåtar på. Foto: TT

Sex miljoner inte tillräckligt för Abba-flygel

Uppdaterad
Publicerad

Flygeln presenterades som huvudaktion på anrika Sotheby's pop- och rock-auktion i London i går och väntades gå för motsvarande 10 miljoner kronor. Men den förblev osåld.

På flygeln kallad ”The Grand Bolin” (för att den byggdes av pianotillverkaren Georg Bolin) har Abba skapat några av sina största hits. Bland annat ”Mamma Mia”, ”Waterloo” och ”Dancing queen”.

Som populärkulturell rekvistita har den jämförts med John Lennons vita Imagine-flygel och den väntades klubbas igår för mellan åtta och tio miljoner kronor.

Nådde inte minimisumman

Men så blev det alltså inte. Det högsta budet på 480.000 pund (ungefär sex miljoner kronor) nådde inte den okända säljarens minimigräns, skriver Aftonbladet.

På auktionen såldes också bland annat handskrivna texter av Bob Dylan och instrument som tillhört storheter som Jimi Hendrix och Eric Clapton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.