AC/DC i Norge 2009. Från vänster: Malcolm Young, Brian Johnson, Phil Rudd, Angus Young och Cliff Williams. Idag är bara Angus kvar i bandet. Foto: TT

AC/DC:s basist går i pension

Uppdaterad
Publicerad

Avhoppen från rockbandet AC/DC fortsätter. Nu lägger även bandets basist Cliff Williams rocken på hyllan och går i pension – kvar i bandet som enda originalmedlem är nu gitarristen Angus Young.

Frontmannens Brian Johnsons hörsel blev så dålig att han fick hoppa av, gitarristen Malcolm Young drabbades av demens, och trummisen Phil Rudd dömdes till husarrest efter mordhot.

Det har inte varit några enkla år för AC/DC sen avhoppen började 2014, och det ser inte ut att bli lättare för rockbandet att fortsätta turnera.

Axl Rose frontar bandet

På tisdagen meddelade bandets basist sedan snart 40 år, Cliff Williams, att han går i pension via en video på bandets Youtube-konto.

– Det här är allt jag känt till de senaste 40 åren, men efter den här turnén kommer jag sluta turnera och spela in musik med bandet, säger Williams i videon.

– Efter att ha förlorat Malcolm, hela grejen med Phil och nu Brian... AC/DC är ett annat sorts djur än vad det har varit, min magkänsla säger att det är dags.

Kvar som enda originalmedlem i bandet är idag gitarristen Angus Young, som inte meddelat några planer på att lägga av. Under den pågående turnén har Guns N Roses tidigare sångare Axl Rose tagit över som frontman efter Johnson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.