Alesso: Mitt livs viktigaste spelning

Uppdaterad
Publicerad

Alessandro Lindblad, Alesso, har turnerat världen runt sedan i julas, men han rankar helgens spelning i Globen som den viktigaste i karriären hittills.

Efter spelningar i Storbritannien, Mexiko, Sydamerika och USA, så är det på lördag dags för Alesso att uppträda framför hemmapubliken i Globen.

Är det en spelning som alla andra?

– Nej, det är det verkligen inte. Det känns som min livs viktigaste spelning eftersom den är på hemmaplan och jag aldrig gjort en sådan spelning. Jag har spelat på Summerburst, men det här är en helt egen show. Det är därför det är mycket mer nervöst, säger Alesso när han intervjuas av SVT:s musikjournalist Per Sinding-Larsen.

Dröm i uppfyllelse

– Det har alltid varit en dröm att göra en stor soloshow i Sverige, säger Alesso som visserligen alltså spelat flera gånger i Sverige, men inte i det här formatet.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Alessandro Lindblad jobbar med en rad svenska sångare, men om det blir en specialshow just för att han uppträder i Sverige vill han inte avslöja i förväg.

– Det vet man inte. Jag vill inte avslöja något, säger Alesso men berättar att han och hans team har jobbat hårt med produktionen.

Började turnera som 19-åring

Efter att ha sålt sin moped för att ha råd att köpa in dator och rätt programvara så började Alesso satsa ordentligt på musiken. När han var 18 kände han att han började få till något bra. Och sedan började han turnera vid 19 års ålder.

När kände du att ”det här kommer fungera”?

– När jag spelade i USA och upptäckte att folk sjöng med i låtarna. Då kände jag att det här kommer fungera, berättar den nu 23-årige Alesso.

Se hela Per Sinding-Larsens intervju med Alesso i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.