Demi Lovato och Alexis Krauss Foto: TT

Anklagar popstjärnan för låtstöld

Publicerad

Demi Lovato har av det amerikanska indierock bandet Sleigh Bells blivit anklagad för upphovsrättsbrott efter att bandet uppmärksammat likheter mellan popstjärnans låt ”Stars” med deras låtar ”Infinity guitars” och ”Riot Rhythm”

Enligt anklagelsen, vilken riktas mot Lovato, UMG Recordings samt de svenska musikproducenterna Carl Falk och Rami Yacoub, uppvisar låten så pass starka kopplingar till Sleigh Bells låtar att det bör anses röra sig om intrång på upphovsrätten, skriver The Hollywood reporter idag. 

Sleigh Bells debutalbum från 2010 rosades av amerikanska kritiker och ”Infinity Guitars” listades det året av musiktidningen Rolling Stones som en av årets bästa låtar.

Lovatos representanter har i nuläget inte kommenterat anklagelsen. Carl Falk och Rami Yacoub har dock vid tidigare tillfällen förnekat de medvetet skulle ha samplat Sleigh Bells låtar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.