Anna Book fick stående ovationer. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Anna Books plan på Mello 2017

Uppdaterad
Publicerad

Hon har inte sovit en blund sedan diskvalificeringsbeskedet – men redan bestämt sig för att ge Melodifestivalen en ny chans. Helst så snart som möjligt.

”Fredrik Kempe säger att han ska skriva en ny låt till mig nästa år”, säger Anna Book.

När Anna Books hjärtformade scenografi och sprutande, röda konfetti når genrepspubliken i Scandinavium applåderas det generöst. Vid numrets slut får hon stående ovationer.

Efteråt möter Anna Book pressen för första gången sedan beskedet om att ”Himmel för två” är diskvalificerad från att tävla i Melodifestivalen punkterade schlagerbubblan. Hon säger att hon ”inte har sovit någonting” under natten och ”gråtit konstant”.

Melodifestivalen 2016

– Jag har varit förtvivlad. Mitt hjärta var ett öppet sår. Det här sargade hjärtat längtat väldigt, väldigt mycket efter den här kärleken, säger Anna Book.

– Jag var ändå med nu. Det är en revansch och jag tackar min älskade mamma uppe i himlen för att jag fått bli 45 år och varit artist i 30.

”Alla har visat så mycket empati”

Till Kulturnyheterna säger Anna Book allt känns okej, för hon har inte gjort någonting fel, utan drabbats av en regel i ett land ”långt, långt borta”.

Erbjudandet om att ändå uppträda som gästartist istället för tävlande under lördagens festival kom redan i går kväll. På genrepsdagen, fredag morgon, bestämde sig Anna Book för att tacka ja.

– Det är lite synd att i morgon, när jag har kört mina tre minuter, så stannar det där. Men jag ser mig som en vinnare. Jag vet att jag kommer att jobba i 30 år till. Alla har varit jättefina och visat så mycket empati.

Hoppas på comeback 2017

Kamerablixtar smattrar och Anna Book serveras biscotti.

– Det gjorde fruktansvärt ont. Jag sa bara, ”jag gör vad ni vill. Jag skriver på ett papper och avsäger mig chans till vinstplats”, bara jag får vara med och tävla! Men jag bestämde mig för att gå vidare. Nu får ni i alla fall se mitt nummer och höra min låt och se att Anna Book ger sig inte i första taget! Hon reser sig upp! En motgång är bara en motgång.

Sedan ”En himmel gjord för två” kastades ut ur tävlingen och släpptes fri för spelning har den klättrat upp på den svenska Ituneslistan. Det verkar även som att Melodifestivalen vill åtgärda den sorg  artisten har åsamkats.

– Det är några som har hört av sig. Framförallt Fredrik Kempe och Camilla Läckberg har sagt att de är jättetaggade på att skriva en ny låt. Fredrik kramade om mig förut och sa ”nu glömmer du inte att nästa år ska jag skriva en riktigt bra låt till dig”. Vi ska ta revansch, säger Anna Book.

– Nu ska vi vinna hela Eurovision.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2016

Mer i ämnet