U2-sångaren Bono. Foto: TT

U2 spelar i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Knappt tre veckor efter terrordåden i Paris meddelade idag den irländska supergruppen U2 att de spelar till helgen i Paris: Ingenting kan stoppa oss nu, säger sångaren Bono.  

U2 var ett av många band som tvingades ställa in sina spelningar efter terrorattackerna i Paris den 13 november som krävde 130 dödsoffer och ännu fler skadade. Men idag meddelade alltså gruppen datum för två nya konserter den 5 och 6 december.  

– Detta är vad U2 vill, detta är vad den franska publiken förväntar sig av oss och så blir det, säger bandets frontman Bono till nyhetsbyrån AP och ser helgens spelningar som en akt av trots och motstånd.

– De döda blir inte levande igen men terroristerna ska inte få förändra staden Paris själ.

Bono lovordade också det kaliforniska rockbandet Eagles of Death Metal som spelade på Bataclan kvällen då terroristerna öppnade eld. De har genomlevt  ”den värsta mardrömen” menade Bono men har hanterat det på ett värdigt sätt.

Eagles of Death Metal planerar också att återvända till Paris och spela när Bataclan till öppnar igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.