Bilden är ett montage Foto: Bildmontage: Henrik Sköld

Bruce Springsteen skrev låt till Harry Potter

Uppdaterad
Publicerad

Det råder ingen brist på kända skådespelare och musiker som velat vara en del av Harry Potters magiska värld. Men när Bruce Springsteen delade med sig av en låt till filmserien användes den aldrig.

Under Harry Potters filmår var det en del kända musiker som smög in i virrvarret av trollkarlar och häxor.

Ian Brown från Stone Roses skymtade förbi i ”Harry Potter och fången från Azkaban”. Jarvis Cocker med halva Radiohead och andra musiker spelade på skolbalen i ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Nick Cave and the Bad Seeds ”O Children” strömmade ur högtalarna när Harry och Hermione dansade tillsammans i ”Harry Potter och dödsrelikerna del 1”. Men när Bruce Springsteen delade med sig av musik till filmserien fick han nobben.

”Stor ballad”

När han gästade radioprogrammet Simon Mayo Drivetime på BBC i veckan berättade han om låtprojektet.

– De använde den aldrig. Du får fråga dem varför, sa Bruce Springsteen till Simon Mayo och skrattar.

Låten heter ”I’ll stand by you always” och Springsteen skrev till sin äldsta son för flera år sedan.

– Den var rätt bra. Det var en stor ballad, ganska olik de låtar jag vanligtvis gör. Men jag trodde att den skulle passa bra. Någon gång skulle jag vilja få in den i en barnfilm för det är en ganska fin sång.

Vem vet om låten någonsin kommer att nå lyssnarnas öron. Bossen brukar dock vara generös med outgivet material, så det kan hända att ”I'll stand by you always” ändå släpps en dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.