Fleetwood Mac då bandet valdes in i ”Rock and Roll Hall of Fame” 1998. Från höger: John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood och Lindsey Buckingham. Foto: TT/AFP

Christine McVie tillbaka i Fleetwood Mac

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan och låtskrivaren bakom hits som ”Little Lies” och ”Everywhere” återvänder till det klassiska rockbandet efter 15 år på egen hand.

Christine McVie blev medlem i Fleetwood Mac 1970, efter att enligt uppgift ha varit ett fan av bandet under en längre tid. Under den första halvan av 70-talet var hon också gift med bandets basist John McVie.

År 1998, strax efter att Fleetwood Mac blivit invalda i ”Rock and Roll Hall of Fame”, lämnade hon bandet. Sedan dess har hon släppt en soloskiva, men till största del hållit sig utanför rampljuset.

Antydde sitt intresse

Redan i november antydde Christine McVie att något var på gång. Under en Fleetwood Mac-konsert i London klev hon upp på scen och framförde en låt tillsammans med bandet, och efteråt uttryckte hon varma känslor inför tanken på att få återförenas med bandet:

– Jag gillar att vara med bandet, hela grejen med att spela musik med dem. Jag saknar dem alla. Om de skulle fråga mig skulle jag antagligen bli jätteglad... men det har inte hänt ännu så vi får vänta och se, sade hon till The Guardian.

”Världens sämst bevarade hemlighet”

I helgen bekräftade bandets trummis och frontfigur Mick Fleetwood gruppens nygamla tillskott under en spelning på Hawaii:

– Det är är världens sämst bevarade hemlighet, men Christine McVie kommer tillbaka till Fleetwood Mac, berättade han för publiken, enligt The Guardian.

Under sina 28 tidigare år i Fleetwood Mac skrev och sjöng Christine McVie bland annat låtarna ”Little Lies”, ”Everywhere”, ”Don't Stop” och ”You Make Loving Fun”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.