Jocke Berg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT

Danderyds kyrka håller Kent-gudstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Har du svårt att hantera sorgen i att Kent är över? Nu kan du ta avsked av bandet i en Kent-gudstjänst i Danderyds kyrka.

Slutet närmar sig. Om mindre än två veckor har reverbet från Sami Sirviös gitarrackord klingat ut, ”747” lyft för sista gången och Jocke Berg har sjungit ”Den sista sången” för sista gången.

Nu tar Danderyds församling fasta på sorgen efter att Kent går i graven. Inför bandets sista konserter i Stockholm öppnar Danderyds kyrka på söndag den 11 december portarna för de sörjande fansen, för en gudstjänst till Kents ära. Det skriver tidningen Mitt i.

Musikgruppen Kent lägger ner

– Vi har temagudstjänster en gång i månaden. Och den här gången sammanföll det med Kents slutkonsert. Då kändes det som en rolig idé att använda oss av deras musik för att förstärka gudstjänstens olika delar, säger Jennie Wall, präst i Danderyds församling, till tidningen.

Tar upp många livsfrågor

Bland annat kommer ett band som kommer att spela några av Kents största låtar och det utlovas Kent-allsång tillsammans med församlingen.

– Vi skulle kunna ha ett helt år med bara Kent-mässor, så mycket bra material hittade vi i deras låtar. Deras musik tar upp många livsfrågor. Förlåtelse, skuld, trasighet och så vidare. Existentiella frågor som många funderar över, säger Jennie Wall i Mitt i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikgruppen Kent lägger ner

Mer i ämnet