Robyn skulle ha uppträtt med nya projektet La Bagatelle Magique. Foto: TT/Janek Magnusson

Dans Dakar lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Dansmusikfestivalen skulle fira femårsjubileum. Nu blir det inget. Dans Dakar lägger ned. Enligt arrangörerna rör det sig om finansiella problem.

Mellan 21 och 22 augusti skulle festivalen dansa loss på Skeppsholmen i Stockholm.

I ett pressmeddelande förklarar arrangörerna att Dans Dakar kampats med finansiella problem, då olika partners valt att lämna projektet.

Därmed utgår spelningar med artister som Robyn, Diplo, Silvana Imam och Giorgio Moroder.

”Vägen i år har varit kantad med svårigheter varav vi har haft olika finansiella partners som har gett sig in men sedemera lämnat projektet. Detta har då medfört en lång kamp med juridiska förhandlingar, men häromdagen stod det klart att det sista slaget i frågan var förlorat och att årets festival inte har den finansiella styrkan att genomföras.” Skriver festivalarrangörerna.

En i raden

”Vi har de senaste dagarna suttit i förhandlingar med många leverantörer för att få ner kostnaderna för att försöka ha möjlighet att genomföra festivalen i annan skala. Men tyvärr är vi idag tvungna att meddela er att det inte kommer att gå och att vi blir en i raden av independent-festivaler som de senaste åren har gått i graven”.

Festivalarrangörerna vill i nuläget inte uttala sig mer.

Får gå på klubb istället

Enligt pressmeddelandet hoppas festivalen att Dans Dakar-publiken som blir snuvade på sina konsertupplevelser, ska kunna ges gratis inträde till klubben Docklands, som återuppstår lagom till 20-årsjubileet. Om alla får plats på klubben är dock oklart, och Docklands har ansökt om ett utökat utomhusområde under dagarna då festivalen skulle ha hållits.

Enligt Isabel Rodriguez, presskontakt, är det oklart om några av artisterna från Dans Dakar kommer att spela på Docklands.

– Jag kan i dagsläget inte svara på det. Eller om några andra artister kommer att köra på Docklands, men tyvärr blir det ingenting med Dans Dakar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.