Foto: TT/SVT

Fansen: Rihanna är en legend

Uppdaterad
Publicerad

I kväll intar världsartisten Rihanna Tele 2 Arena i Stockholm. De mest hängivna fansen har övernattat utanför för att få de bästa platserna.

Alexandra Loonin och Ebba Lange tillhör RihannaNavy, en stor och lojal fanrörelse. De har följt popstjärnans karriär i åratal och driver sociala forum om henne. De kallar fanrörelsen ”en liten familj på internet”.

Om jag säger Rihanna, vad säger ni då?

– Legend, glädje, vänskap och ikon, svarar tjejerna. 

– Alla låtar hon producerar och är med på säljer, de blir guld och de låter bra helt enkelt. Men det handlar inte bara om musiken, utan om henne som person, hon är väldigt ärlig och genuin säger Ebba Lange.

Rihannas pappa ringde upp

Alexandra Loonin och Ebba Lange har inte träffat stjärnan personligen, men däremot hennes familj, som är involverade och engagerade. Många fans åker till Barbados för att träffa Rihannas mamma och själva har de lyckats springa på Rihannas pappa under en resa till USA.

– Det sjukaste var när jag stötte på Rihannas pappa utanför deras hotel i New York. Vi bytte nummer och sedan ringde han upp mig för att tala om att hon var på hotellet, berättar Alexandra Loonin.

Skillnad på fans och stalkare

Trots att de är så hängivna att de är beredda att sova utanför arenan och resa över halva jorden för att komma stjärnan nära, vill de inte kallas stalkare.

– En stalker har inte så många gränser känner jag. Om vi märker att vi är för på Rihanna eller hennes familj, då backar vi. Familjen och Rihanna bryr sig om oss, så det är jättestor skillnad, säger Ebba Lange.

Popstjärnan har genom åren kritiserats för både sina lättklädda bilder och sin öppna marijuanarökning. Men Ebba och Alexandra uppskattar inte att få kritiska frågor om sin idol.

– Tycker du att det är en dålig sak att en kvinna är lättklädd? Det är inget att svara på, säger Alexandra Loonin.

– Hon kritiseras väldigt mycket tror jag för att hon är tjej och det är lätt att döma, säger Ebba Lange. 

Ny konsert i Malmö

Det är tre år sedan Rihannas senaste besök i Sverige. Då ställde hon in flera konserter på grund av utmattning, vilket lämnade en stor besvikelse hos fansen. Nu dröjer det inte så länge till stjärnans nästa besök i Sverige.

Redan den 2 augusti är hon tillbaka för att hålla en konsert i Malmö.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.