First Aid Kit twittrar om Polarprisgalan. Foto: SVT

Emmylou för Emmylou

Uppdaterad
Publicerad

De får tillfälle att sjunga sin ”Emmylou” för Emmylou själv. Systrarna i First Aid Kit medverkar på Polarprisgalan för tredje gången.

Artistprogrammet till årets Polarprisgala är stjärnspäckat.

Countryartisten Emmylou Harris och slagverkaren Evelyn Glennie kommer till Stockholm för att ta emot sina priser vid en galaförställning i Konserthuset den 9 juni.

På galan som sänds i TV4 blir de hyllade av en lång rad svenska stjärnartister.

Sång och slagverk

Sångkonsten företräds av Nina Persson, Rebecka Törnqvist, Sara Isaksson, Anna Ternheim, Loney Dear, First Aid Kit, Jill Johnson, Tommy Körberg, Sanna Nielsen och Barbro Lill-Babs Svensson.

Slagverkskonsten av marimbafenomenet Mika Takehara, vibrafonstjärnan Mattias Ståhl och genretänjande marschorkestern GOT Motion. Dessutom komikern Per Andersson.

För systrarna Johanna och Klara Söderberg blir det tredje gången de får förtrolla superkända pristagare med sin telepatiskt täta stämsång. 2011 sjöng de för Patti Smith. 2012 för Paul Simon och i år får de sjunga för sin egen favoritidol Emmylou Harris.

Mytologiserad kärlek

En av First Aid Kits största hits heter ”Emmylou” och är en kärlekssång vars text lekfullt bygger på Emmylou Harris musikhistoriskt betydelsefulla och romantiskt mytologiserade förhållande med countryartisten Gram Parsons.

Systrarna Söderberg twittrar att de ska passa på att sjunga ”Emmylou” på Polarprisgalan. Dessutom sjunger de Emmylous egen ”Red Dirt Girl”, titelsången från ett album som Harris skrivit själv och som uppfattas som självbiografiskt och djupt personligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.