Mark ”Barney” Greenway (till vänster i bild) uppmanar sitt fan, Indonesiens president Yoko Widodo att benåda två dödsdömda australier. Foto: Wikipedia

Extremrockarna Napalm Death vädjar till Indonesiens president

Uppdaterad
Publicerad

Skriver öppet brev där de uppmanar president Joko Widodo att benåda två dödsdömda australier.

Det hör inte till vanligheterna att hårdrocksband engagerar sig i internationella frågor, men den brittiska grindcoregruppen Napalm Death har tagit bladet från munnen. I ett öppet brev vädjar de till Indonesiens president om nåd för två dödsdömda australiska medborgare som dömdes år 2005 för att ha försökt smuggla heroin.

Den första metalpresidenten

”Som en följare av vårt band Napalm Death så vet du att våra texter och vår moral utmanar den obrutna våldscykeln i världen, vare sig den kommer från en stat eller en individ”, skriver bandets sångare Mark “Barney” Greenway.

Joko Widodo valdes till president förra året, och gjorde sig känd som den första heavy metal-presidenten. Han har uppgivit att hans favoritband är Metallica, Megadeth och Napalm Death.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.