Fireside anno 2003: Pelle Gunnerfeldt, Per Nordmark, Kristofer Åström och Frans Johansson. Foto: TT

Fireside återförenas för miniturné

Uppdaterad
Publicerad

Luleåbandet Fireside återförenas för sina första spelningar på 13 års tid. Den insomnade gruppen återuppstår för två konserter i Stockholm och Göteborg i december.

”I slutet av året intar ett av Sveriges mest hårdnackade band Debaser Medis i Stockholm och Pustervik i Göteborg för två exklusiva konserter – bandets första framträdande sedan 2003. Kanske blir det deras sista. Ingen vet”, skriver arrangören Luger i ett pressmeddelande.

Fireside bildades i Luleå 1992 och blev under 90-talet tongivande i vågen av tjuriga hardcore- och indie-grupper från norra Sverige. Deras album ”Do not tailgate” belönades med en Grammis 1995 och ledde till en kort USA-satsning under den legendariske Rick Rubins vingar.

Deras senaste album ”Get shot” släpptes 2003, och sedan dess har inte mycket hörts från Pelle Gunnerfeldt, Per Nordmark, Kristofer Åström och Frans Johansson som grupp. Medlemmarna har däremot figurerat i en lång rad musiksammanhang utanför Fireside.

Fireside uppträder på Pustervik i Göteborg den 9 december och på Debaser Medis i Stockholm den 14 december. Inga fler datum är planerade i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.