Foto: SVT.

Siestafestivalen kompenserar inte fullt ut

Uppdaterad
Publicerad

Siesta betalar tillbaka två tredjedelar för att festivalen ställdes in, men inte hela biljettpriset som ARN slagit fast.

Efter fjolårets inställda festival har Siesta erbjudit biljettköparna en kompensation på två tredjedelar av biljettpriset. Men enligt ett beslut från Allmänna reklamations nämnden (ARN) tidigare i februari bör de biljettköpare som vill få tillbaka hela biljettpriset.

Varför betalar ni inte tillbaka hela beloppet till biljettköparna?

– Vi har erbjudit dem det här, och de har accepterat. Hade de stått på sig så hade vi följt ARN:s råd, säger Mikael Fredholm på kulturföreningen Markan/Siesta.

Fredholm påpekar dock samtidigt att processen med återbetalningen började långt innan ARN kom med sitt beslut.

Kan återanvända biljetten

Under fjolåret erbjöds också biljettköparna att få rabatter på andra musikfestivaler. De som tidigare inte sökt någon kompensation ska ändå kunna få användning för sina gamla, oanvända, biljetter. Om de vill åka till Hässleholm för sommarens festival vill säga:

– De som har kvar en biljett från 2013 och som inte fått kompensation får använda biljetten i år.

Mikael Fredholm är inte orolig för att även sommarens festival kommer att få ekonomiska problem.

– Vi tror att förtroendet nu är återskapat bland våra besökare. Vi är inte oroliga. Det känns tryggt, säger han och tillägger att årets festival också bantats ned till ett något mindre evenemang i år.

Samtidigt som festivalen gick ut med informationen om kompensation till  biljettköparna från ifjol presenterades ytterligare ett namn för sommarens festial: Laleh. Hon kommer att få sällskap av bland andra Icona Pop, Emil Jensen och Kartellen på festivalen, som äger rum 11-12 juli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.