Foto: SVT

Grytt om den inställda turnén: ”Folk äcklades”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” skulle Kajsa Grytt ge sig ut på turné. Men näthatet som följde blev för mycket för sångerskan. Hon ställde in konserterna. – Jag kände i magen att jag inte skulle fylla konserthallarna, säger hon i kulturprogrammet ”Sverige”.

Även om många som såg förra årets säsong av ”Så mycket bättre” var positiva till Kajsa Grytt, fanns det också de som var högljutt kritiska.

Den före detta Tant Strul-sångerskan fick kommentarer om sitt smink, kläder, ålder och sång.

Medier

– Jag är lite knökig, jag tror att det finns jättemånga som kan störa sig på mig. Det är något med att vara 53. Det fanns folk som äcklades över hur jag sjöng och såg ut, säger Kajsa Grytt i en intervju som sänds i SVT imorgon.

”Kände i magen”

I december meddelade Grytt att hon ställde in sin planerade Sverigeturné.

– Den var så tajt kopplad till ”Så mycket bättre”. Jag hade ingen ny musik och jag kunde inte riktigt föreställa mig hur det skulle vara.

De stora konserthallarna kändes helt enkelt för stora.

– Jag kände i magen att jag inte skulle fylla dem. Och det skulle inte bli så kul för de hade ändå betalat väldigt mycket för att få dit mig, så varför skulle vi hålla på?

Kändisidén obekväm

Kulturnyheternas artikel om nyheten blev en av årets mest lästa. Men då, i december, ville hon inte bli intervjuad om beslutet.

I ”Sverige” reflekterar hon över sin medverkan i lördagsunderhållningen ”Så mycket bättre”.

– Jag tänkte nog att vad härligt att nå ut till så många människor, men när jag var med där upptäckte jag att den stora, breda folkligheten och kändisidén är inte riktigt bekväm för mig.

”Sverige” sänds lördag klockan 19.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet