4 juni nästa sommar spelar Håkan Hellström åter på Ullevi Foto: TT

Håkan Hellström gör ny konsert på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Två år efter att Håkan Hellström slog publikrekordet på Ullevi är det dags för ett nytt försök. Den fjärde juni nästa sommar står han åter på Ullevi för hans enda spelning under året.

Den förra konserten som Håkan Hellström genomförde på Ullevi slog alla tidigare publikrekord. 69.349 besökare var på konserten den 7 juni 2014 som även har blivit ett livealbum, en fotobok och släppts på film.

Gjorde mångmiljonvinst

Kristofer Åkesson på Live Nation menar att de efter den framgångsrika konserten förra året, har varit i diskussion om att försöka återupprepa succén. Om det går att slå det tidigare rekordet är däremot svårt att svara på.

– Bra fråga. Om man tittar på den förra konserten, gick det inte att få in fler människor även om intresset fanns. Vi fokuserar inte på antalet personer, utan vårt mål är att se till att förutsättningarna blir så bra som möjligt.

Konserten på Ullevi blev även en gynnsam historia ekonomiskt. GT rapporterade i sommras att Håkan Hellströms bolag Tro och Tvivel AB gjorde en vinst på 30 miljoner 2014.

Ny skiva

Hösten spenderar Håkan Hellström, enligt hans facebooksida, med att spela in sin nya skiva, men hittills finns ingen vidare information om releasedatum. Så här kommenterar han Ullevi-konserten:

”Japp, jag måste ju försöka igen medan solen står i zenit. Ni som var där sist -varmt välkomna tillbaka. Och ni som inte var där -hjärtligt välkomna ni också. Ullevi blir den enda spelningen för mig nästa sommar, men det är ju inte en jätteblygsam plats, så det räcker nog för hela året. Vi hörs snart! Peace n luv!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.