Foto: TT

Här är Melodifestivalens programledare

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Sanna Nielsen och komikern Robin Paulsson blir Melodifestivalens programledare. – De kommer att sprida ljus och värme, säger festivalens producent Christer Björkman.

– Det känns skönt att SVT kan presentera ett programledarpar innan Stefan Löfven presenterade en regering, skämtar Robin Paulsson.

Robin Paulsson är känd från talkshowen ”Robins” och han har lett Idrottsgalan två gånger. Han har tidigare fått frågan om att vara programledare för Melodifestivalen, men har tackat nej.

Medier

– Tidigare har det inte passat tidsmässigt, men nu gör det det. Och det känns väldigt bra och naturligt med Sanna, säger han.

Melodifestivalsveteran

Sanna Nielsen vann Melodifestivalen förra året med låten ”Undo” och har deltagit i tävlingen totalt sju gånger, men hon har aldrig varit programledare.

– Jag har en förkärlek att slänga mig ut i det okända, säger hon.

Christer Björkman, exekutiv producent, är nöjd med programledarparet:

– De kommer att sprida ljus och värme när det är som allra mörkast. De kompletterar varandra på scen.

Utlovar överraskningar

Han utlovar både humor, bra musik och överraskningar i årets upplaga av Melodifestivalen.

Tidigare har de nya reglerna och att deltävlingar hålls i två nya städer, i Östersund och Helsingborg tillkännagetts.

Kommer det vara tuffare för programledarna i och med de nya reglerna som innebär att de får mer utrymme?

– På sätt och vis så kommer det vara det. Vi vill komma ifrån vår ambition att vara så perfektionsdrivna som vi varit tidigare och undvika att det blir en känsla av korvstoppning. Vi vill att det verkligen ska kännas live, säger Christer Björkman.

Manusförfattare är ännu ej bestämt

Årets Melodifestival hade 800 000 färre tittare jämfört med i fjol. Programmet mötte även kritik från flera håll både mot komikerduon Nour El-Refai och Anders Jansson som var programledare och mot manuset som var skrivet av Lars Wickström och Ola Söderholm.

Vem som är manusförfattare  till 2015 års melodifestival är ännu inte klart. Christel Tholse Willers som är chef för Melodifestivalen kan inte berätta något om manuset än, men Christer Björkman säger att Robin Paulsson kommer att ha stor delaktighet i manusskrivandet.

– Manuset utgår alltid från programledarna, Robin skriver väldigt mycket själv och han har tillsammans med en innehållsproducent tittat på lite olika förslag, säger Christer Björkman till Kulturnyheterna.

Finalen avgörs liksom 2013 och 2014 i Friends Arena utanför Stockholm.

Här är hela Melodifestivalturnén 2015:

  • Deltävling 1: Den 7 februari, Göteborg, Scandinvium
  • Deltävling 2: Den 14 februari, Malmö, Malmö Arena
  • Deltävling 3: Den 21 februari, Östersund, Östersund Arena
  • Deltävling 4: Den 28 februari, Örebro, Conventum Örebro
  • Andra chansen: Den 7 mars, Helsingborg, Helsingborg Arena
  • Final: Den 14 mars, Stockholm, Friends Arena

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet