På torsdag den 11 februari släpps hiphopartisten Kanye Wests nya skiva ”Waves”. Foto: Visitnordmaling/TT

Här premiärspelas Kanyes nya

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag den 11 februari släpps hiphopartisten Kanye Wests nya skiva. Samma dag premiärspelas skivan på Madison Square Garden i New York. Men du behöver inte ta dig till USA för att se spelningen.

Om du befinner dig i Sverige kan du se spelningen både i Rundvik, Nyköping, Tomelilla och Söråker.

Det är nämligen Folkets hus och parkers biografer som visar spelningen runt om i Sverige. Totalt ska den visas på 700 biografer jorden runt, varav 16 i Sverige.

Men det finns fortfarande många frågetecken kring spelningens upplägg.

– Vi vet inte riktigt vad den kommer att innehålla. Allt vi vet är att albumet ska spelas på något sätt, men mycket annat är hemligt, säger Daniel Söderblad, kommunikatör på Folkets hus och parker.

Varför vill ni visa spelningen?

– Vi tycker det är otroligt spännande. Det är klart att vi ville hoppa på och se vad det är för något.

Kläder och performance

Trots oklarhetena står ett antal saker klara; Kanye West kommer att passa på att visa sin nya klädkollektion under spelningen, och han har även meddelat på twitter att den italienska konstnären och performanceartisten Vanessa Beecroft kommer att delta på något vis från Madison Square Garden. Dessutom har West meddelat att 1200 statister kommer att delta.

Albumet hette tidigare ”Swish”, men för ett par dagar sedan avslöjade Kanye på sin twitter att albumet bytte namn till ”Waves”. Så igår verkade det ha ändrats en gång när Kaye twittrade att han slutförde det sista på skivan som nu har albumtiteln – T.L.O.P.

Här kan du se var filmen visas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.