Hiphop ska locka en yngre publik

Uppdaterad
Publicerad

I höst gör filmregissören Milad Alami debut på Radioteatern med pjäsen ”Jag har något jag vill säga” med musik av bland andra producenten Mack Beats.

I pjäsen spelar rapparen Rawda Khadraoui en ung artist som drömmer om att stå på scenen.

– Allt hon inte har vågat säga står hon på scenen och säger. Det är hennes terapi, hon får ut allting på scenen. Det är så för mig också. Hon ger inte upp och till slut står hon där och kör över allihop, säger Rawda Khadraoui.

Själv befinner sig Rawda precis i början av sin karriär. Tidigare i år uppträdde hon på Dramaten vid succékonserten Ladies First, tillsammans med en rad andra kvinnliga hip-hopartister.

En autentisk känsla

Regissören Milad Alami är utbildad på den Danska Filmskolan och har tidigare regisserat en rad prisvinnande kortfilmer. Hans pjäs ”Jag har något jag vill säga” är beställd av Radioteatern i Malmö. Han tycker att Rawda är perfekt för rollen.

– Jag försöker skapa en autentisk känsla, på gränsen till dokumentär. Det var därför jag ville jobba med Rawda. Hon känner till det här mycket mer än vad jag gör och har kommit med egna förslag, säger Milad Alami.

Ett sätt att nå ut

Alami fick fria händer av Radioteatern i Malmö. Han bestämde att han ville rikta sig till en bredare och yngre publik, eftersom han tror att radioteater kan vara ett bra sätt att nå ut.

– De senaste fem sex åren har det kommit fler undergroundradiostationer, podcasts och sånt. Därför tycker jag att fiktionen har en enorm potential. Radioteatern kan spela en stor roll för en ung publik, berätta en historia som de kan förhålla sig till, säger Milad Alami.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.