Emeli Sandé tog hem priset för årets bästa skiva på musikgalan BRIT Awards. Nu har hon slagit The Beatles gamla rekord på albumlistan.. Foto: AP / Scanpix

Hon slog Beatles 49 år gamla listrekord

Publicerad

Emeli Sandé har just blivit större än The Beatles. Åtminstone på den brittiska albumtopplistan, där 26-åringen just slagit ett långlivat maratonrekord.

Den skotska sångerskan Emeli Sandé är fortfarande ganska okänd för en svensk publik. Desto större är hon i Storbritannien.

Sandé, som är född 1987, fick ett enormt genombrott med debutalbumet ”Our version of events” som släpptes i februari förra äret. Nu har albumet legat i 63 veckor i rad på den brittiska albumlistans 10 i topp-lista. Det rapporterar brittiska musiktidningen NME.

Därmed slår hon The Beatles rekord som stått sig sedan 1963-1964, då de höll sig kvar på listan under 62 veckor i sträck med ”Please please me”.

Totalt har Emeli Sandés debut sålt omkring 1,8 miljoner exemplar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.