Musikerna Mapei, Little Jinder och Tove Lo släpper ny musik i höst. Foto: TT/Pressbild

Höstens musiknyheter

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterades höstens svenska och utländska musiknyheter. Bland all ny musik sticker flera albumdebuterande sångerskor ut, enligt SVT:s Per Sinding-Larsen.

I dag hade musikbolagens intresseorganisation IFPI höstens bjudit in pressen till biografen Rigoletto i Stockholm.  

Flera filmer visade de kommande svenska musikreleaserna och artisterna Sarah Riedel, Linnea Olsson och Ida Redig uppträdde.

Little Jinder på svenska

Bland höstens albumsläpp finns många debuterande kvinnliga artister. Till exempel Tove Lo som redan har en singel på amerikanska Billboard-listan. Och Little Jinder, som har släppt en skiva på engelska, men nu släpper sin första skiva på svenska.

SVT:s musikkritiker pekar mot flera intressanta artister.

– Det finns många nya och nästan nya namn. Zhala, Cherrie, Silvana Imam och Seinabo Sey så klart. Anledningen till att just de här artisterna gör mig mest nyfiken är att de är antingen politik eller bättre valda paljetter. Eller både och. Det är just det som är det mest intressanta hösten 2014, säger Per Sindning-Larsen.

Nytt från Prince

När det gäller de mer etablerade svenska artisterna så kommer det nya album från ett antal välkända namn.

– Många av jättarna som Kent, Veronica Maggio och Avicii har redan släppt album. Men, Titiyo är tillbaka, Hello Saferide är tillbaka, Looptroop Rockers är tillbaka med nytt album. Och, Mapei som kanske är det mest spännande av allt, säger Per Sindning-Larsen.

Skivbolagen passade även på att informera om nyheter från utländska artister. Bland annat väntas släpp från Prince, Taylor Swift, Foo Fighters och Leonard Cohen. Utöver det kommer även en jazzig skiva från den något oväntade duon Lady Gaga och Tony Bennett.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.