Idol-strejken skjuts upp. Foto: TT

Idol-strejken skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Musikerförbundet kommer inte vidta några stridsåtgärder så länge konstruktiva förhandlingar pågår, rapporterar TT.

I går kom besked i Arbetsdomstolen som gav Musikerförbundet rätt om strejkvarslet mot ”Idol”.

Men även om det innebär klartecken för strejkande idoler så kommer det inte att ske förrän medan det pågår konstruktiva förhandlingar mellan Musikerförbundet och Fremantlemedia som producerar Idol.

Musikerförbundet har dock satt 9 december som sista datum, då de senast vill ha en lösning på sitt huvudkrav. Det är dagen för Idol-finalen.

875 kronor i veckan

– Knäckfrågan som återstår är att Fremantle insisterar på att 875 kronor per vecka är en rimlig ersättning för deltagarna. Det tycker inte vi, säger Musikerförbundets ordförande Per Granvik till TT.

Konflikten mellan Musikerförbundet och Fremantlemedia, produktionsbolaget bakom ”Idol”, trappades upp för två veckor då förbundet varslade idoldeltagarna om strejk. Anledningen är bland annat de låga lönerna och bristen på kollektivavtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.