Ett Ikea-varuhus och rapparen Kanye West. Foto: TT

Ikea hyllas för Kanye-skämt

Uppdaterad
Publicerad

Kanye West fortsätter att vilja designa möbler för Ikea.

Och nu hyllas möbeljättens Australiska filial för sitt insinuanta och roliga svar.

Sedan rapparen och Yeezy-designern Kanye West besökte Ikeas varuhus i Älmhult i mars i år, har det ryktats om att rapparen ska göra en möbelkollektion för den svenska inredningsjätten.

Men Ikea har förnekat att ett sådant samarbete existerat. Och nu ligger Kanye West på möbeljätten igen.

”Yo Ikea, låt Kanye skapa”

På måndagen var han med i en radiointervju med BBC.

– Jag måste jobba med Ikea – göra möbler för inredningsdesign, för arkitektur, säger Kanye West till BBC.

Sedan flippar han över till att prata om sig själv i tredje person.

– Yo Ikea, låt Kanye skapa, göra den här grejen, för vet ni vad, jag vill ha en säng som han har gjort, jag vill ha en stol som han har gjort.

Skojigt Ikea i Australien

Men Ikea fortsätter att förneka samarbetet. Och företagets australiska filial satte en komisk tvist på sitt svar till stjärnan på Facebook:

”Hej Kanye, we’d love to see what you’d create…we could make you Famous!” (”Hej Kanye, vi skulle älska att se vad du skulle skapa… vi skulle kunna göra dig Känd!”) skriver de, tillsammans med en ritning av en möbel som fått namnet Yeezy, efter Kanyes eget klädmärke.

Möbeln ser ut att vara en väldigt bred säng, som skulle kunna ha använts i Kanye Wests uppmärksammade musikvideo till ”Famous”, där en rad jättekända människor ligger nakna och sover bredvid varandra.

Krångligt låtbråk

Skämtet är dessutom en passning till det bråk som briserat på nöjessidor de senaste veckorna. Inblandade är Kanye West, hans fru Kim Kardashian och popstjärnan Taylor Swift.

En komplicerad historia, som har sin grund i att Kanye rappar att det var han som gjorde Taylor Swift känd i ”Famous”:

”I feel like me and Taylor might still have sex / I made that bitch famous.” (”Det känns som att jag och Taylor fortfarande skulle kunna ha sex / Jag gjorde den bitchen känd.”)

Svenska Ikea förnekar

Taylor Swift har sedan hävdat att hon inte godkänt låtraden, vilket Kim Kardashian sedan bevisat att hon gjort, genom att lägga ut konversationen mellan Kanye West och Taylor Swift på det sociala mediet Snapchat.

Kulturnyheterna har varit i kontakt med svenska representanter för Ikea, som säger att något samarbete med Kanye West fortfarande inte existerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.