En jultradition går i graven hos politikerna. Foto: Ap/Scanpix

Inga mer julsånger hos politikerna

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolitikerna har som tradition att komponera kritiska julsånger, som partierna tillägnar varandra på julfesten. Men nu är det stopp.

Det är Dagens Nyheter som rapporterar att julsångerna inte längre ska klinga mellan Stadshusets väggar, trots att Centerpartiet redan hade sin låt färdig. Beslutet togs efter en gruppledardiskussion, där några politiker sa att de tycker att nidvisorna är ett negativt inslag.

Enligt DN:s artikel har Sten Nordin från Moderaterna och Karin Wanngård från Socialdemokraterna varit mest emot julvisorna. Men de vill inte kommentera beslutet.

”Det finns en tjusning”

Oppositionsborgarrådet Roger Mogert (S) tycker det är tråkigt att den musikaliska traditionen tar slut.

– Det är lite tråkigt, för det har varit ganska roligt. Det finns en viss tjusning i att få skriva nidvisor om sina motståndare.

Har du känt dig kränkt av julvisorna?

– Nej. Det bygger ju på att man driver med varandra och bjuder lite på sig själv. Nu får vi väl hitta på något annat sätt att bjuda på oss själva, säger Roger Mogert.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.