Petra Mede Foto: TTPetra

”Jag är väldigt chockad”

Uppdaterad
Publicerad

”Petra, Petra, Petra”.

Så började andra semifinalen av Eurovision song contest.

”Jag ville bara stå kvar där”, säger programledaren efteråt.

I andra sändningen av årets Eurovision öppnade programledarna Petra Mede och Måns Zelmerlöw med ett musikalinspirerat nummer om eurovisionens glädje och galenskap.

När programledarna klev på scenen fick Petra Mede störst jubel när hon presenterade sig själv. Därefter fortsatte publiken att skandera ”Petra”, ”Petra”, ”Petra” . En hyllning som överraskade programledaren.

Eurovision Song Contest 2016

– Jag är väldigt chockad och glad. Så glad, så glad, så glad och lite kastad av fokus, säger hon efteråt.

”Vad är det de säger?”

Mede programledde även Eurovision song contest från Malmö 2013, och blev där så populär att hon fick leda Eurovisions 60-årjubileum tillsammans med Graham Norton från London förra året.

– Men jag visste inte att relationen (till Eurovisionfansen) var så stark. Att de skulle ropa mitt namn. Jag tänkte först, vad är det de säger? Haha!

– Först hörde jag bara ”Baatraa”, ”baa”, ”pee”, är det... Är det ”Petra?” Tänk vad man får vara med om.

Att programledaren verkar gå bra hem hos den internationella, showintresserade publiken, hoppas hon att agenterna förvaltar.

– Jag har inget konkret på gång. Men jag har ju mina agenter här hemma i Sverige och de jobbar nog för mig på alla fronter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2016

Mer i ämnet