Johan Hansson blir ny vd för Stampen media Foto: ADAM IHSE / TT/ Pressbild

Johan Hansson ny vd för Stampen media

Publicerad

Stampen media meddelar att Johan Hansson blir ny vd.

Han kommer från rollen som vice vd och Amerika-ansvarig på mjukvarubolaget Roxen som utvecklar webbaserade publiceringssystem.

– Det här är ett drömjobb för mig som älskar både västkusten och lokalmedia. Jag vill fortsätta den moderniseringsresa som medieverksamheten är inne i med fokus på sunda affärer och lokal kvalitetsjournalistik, säger Johan Hansson i ett pressmeddelande.

Hansson flyttar från New York till Göteborg för att tillträda posten som ny vd för Stampen media den 7 mars. Tidigare har Johan Hansson varit vd för Metro i Hong Kong och New York och rådgivare till bland annat The New York Observer, 365 Media och The New York Times.

GP byter chefredaktör

I samband med vd-skiftet lämnar också Stampenägda Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein sin post. Krönlein har lett tidningen under en stormig period där personalnedskärningar och minskande upplaga stått i fokus.

Stampen Local Medias styrelse har utsett Christofer Ahlqvist, nyhetschef på tidningen i snart två år, till tillförordnad chefredaktör.

– Det är spännande med Johan som ny vd och att han tar vid den resa som bara börjat. Det blir något av en nystart för våra tidningar och i den tycker jag att det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation, kommenterar Cecilia Krönlein i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.