Phil Cunningham, Peter Hook och Stephen Morris. Foto: TT

Joy Division-bråk på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan du följa det legendariska postpunkbandet Joy Division på Twitter, men alla bandets kvarvarande medlemmar var inte överens om initiativet.

De kvarvarande medlemmarna från bandet som numer utgör New Order skapade kontot utan att informera den forna bandkollegan Peter Hook, skriver Rolling Stone.

”Tack för att ni säger till mig. Som före detta medlem i Joy Division hade det varit fint att få veta det.”, svarade han på nyheten på Twitter.

Basist med stort inflytande

Hook var basist i Joy Division från bandets begynnelse 1976 fram till splittringen 1980 i och med att sångaren Ian Curtis tog sitt liv. Hans karaktäristiska basmelodier är en stor del i Joy Divisions typiska sound.

Peter Hook och de andra kvarvarande medlemmarna från Joy Division, Bernard Summer och Stephen Morris, bildade sedan bandet New Order som Hook var basist i fram till 2007. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.