Foto: TT

JTR skrällde – gick till final

Uppdaterad
Publicerad

Bandet JTR gick direkt till final där de får sällskap av favorittippade Måns Zelmerlöw. Det blev resultatatet av den sista deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen.

Den fjärde deltävlingen som avgjordes i Örebro innebar samtidigt att  Hasse Andersson och Dinah Nah får möjlighet att lösa ut en finalbiljett genom att delta i Andra chansen nästa helg.

Förhandsspekulationerna inför årets festival har framför allt handlar om kampen mellan Eric Saade och Måns Zelmerlöw, men under resans gång har nya favoriter sällat sig till vinnarkandidaterna. I förra veckans deltävling rev exempelvis Jon Henrik Fjällgren ner enorma applåder i Östersund. Och veckan innan dess blev Mariette plötsligt ett namn att räkna med i Melodifestivalens final i Stockholm den 14 mars.

Melodifestivalen 2015

Utslagna

Sämre gick det för Annika Herlitz ballad ”Ett andetag” som hamnade på sjätte plats. Sist i den sista deltävlingen blev Midnight Boy med 80-talsinspirerade ”Don't Say No”. 

Och Caroline Wennergren föll på målsnöret med sitt bidrag ”Black Swan” som slutade femma.

Fler chanser i Andra chansen

Tidigare år har Andra chansen gett två artister möjligheten att ta sig vidare till finalen. Nytt för i år är att fyra , istället för två, artister kan kvittera ut en finalbiljett via kvaltävlingen. Finalen i Stockholm kommer därmed att få ett större startfält än tidigare år, tolv istället för tio artister.

Resultatet i fjärde deltävlingen

Till final:

”Building It Up” – JTR

”Heroes” – Måns Zelmerlöw

Till Andra chansen:

”Make Me (La La La)” – Dinah Nah

”Guld och gröna skogar” – Hasse Andersson

Utslagna:

5) ”Black Swan” – Caroline Wennergren

6) ”Ett andetag” – Annika Herlitz

7) ”Don't Say No” – Midnight Boy

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet