Justin Bieber. Foto: TT

Justin Bieber stäms för låten ”Sorry”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten White Hinterland stämmer nu Justin Bieber för att ha snott hennes röstriff.

Popartisten och låtskrivaren Casey Dienel, även känd som White Hinterland, stämmer nu Justin Bieber för att ha tagit och samplat hennes röst i en loop för megahiten ”Sorry”, rapporterar TMZ.

Casey Dienel hävdar att ”det karaktäristiska kvinnliga röstriffet” från hennes låt ”Ring the bell” från 2014 är identiskt med loopen i Justin Biebers ”Sorry”. Hon anklagar även Skrillex, som har producerat låten, och de andra låtskrivarna.

Bieber ignorerar anklagelserna

Bieber använder åtta sekunder av riffet men enligt Casey Dienel återanvänds det sex gånger under låten. Hon pekar även på ett antal andra likheter i låtarna som rör valet av instrument och sättet att använda dem på.

Enligt TMZ har Casey Dienel kontaktat Justin Bieber och sagt att om inte samplingen tas bort kommer hon att ta det vidare till domstol, något som Bieber ignorerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.