Foto: TT

Justin Bieber slår Beatles

Publicerad

Justin Bieber har slagit rekord i flest låtar samtidigt på den amerikanska topplistan. Med sina 17 låtar slår han både The Beatles och Drake.

I spåren av att Justin Bieber släppte sitt senaste album ”Purpose” har han nu 17 låtar samtidigt på den amerikanska topplistan Billboard Hot 100, skriver nme.com. Han har därmed slagit det rekord på 14 låtar på listan samtidigt som The Beatles uppnådde våren 1964, och som artisten Drake tangerade i oktober i år.

Popduell med One Direction

Bieber kan också glädja sig åt att tre av hans låtar ligger på listans topp-tio. Dessutom är ”Purpose” nu det mest streamade albumet på Spotify första veckan efter att det kommit ut, både i USA och i världen.

I och med detta kan kanske Justin Bieber sägas gå segrande ur den popstrid som utkämpades i och med att Biebers ”Purpose” släpptes samma dag som det brittiska bandet One Direction släppte sitt nya album ”Made in the AM”. One Direction kan i alla fall trösta sig med att de fick slå Bieber på hemmaplan: de toppar den brittiska albumlistan strax före Bieber. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.