Frank Ocean album Grammynominerades inte. Nu rasar Kanye West. Foto: TT

Kanye West hotar bojkotta Grammygalan

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan stod det klart att Frank Oceans album ´”Blonde” och ”Endless” inte kommer att vara med i någon strid om nästa års Grammy-statyetter. Nu rasar Kanye West över beskedet. ”Om hans album inte nomineras i någon kategori så dyker jag inte upp på Grammygalan”, sade han upprört under en konsert i helgen.

Ingen av Frank Oceans album anmäldes i tid för Grammygalans deadline den 30 september. Enligt källor till Billboard hade Frank Oceans management koll på deadlinen men valde medvetet att inte anmäla albumen.

Frank Ocean själv har inte uttalat sig om det hela, men rapparen Kanye West kommenterade händelsen under en konsert i Kalifornien på lördagskvällen.

– Albumet jag lyssnat på mest i år är Frank Oceans album. Jag ska berätta detta just nu, om hans album inte nomineras i någon kategori så dyker jag inte upp på Grammygalan. Som konstnärer måste vi stå enade för att bekämpa skitsnacket, sade han enligt The Guardian.

Grammygalans deadline passerade

Det här är inte första gången West uttalat sitt stöd för Frank Ocean. När ”Blonde” släpptes tweetade han: ”... Franks album på repeat” och uppmuntrade radiostationer att spela deras favoritlåt från albumet tio gånger i rad för att ”skapa en mer inspirerande värld”.

Listan på nästa års Grammynominerade kommer att släppas den åttonde december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.