Foto: TT/ Richard Drew

Kanye West stäms av ett fan

Uppdaterad
Publicerad

Ett fan menar att hip hop-stjärnan lurat honom att teckna en prenumeration på streamingtjänsten Tidal.

Den 16 februari i år skrev Kanye West en tweet där han meddelade att hans nya album ”The life of Pablo” enbart skulle finnas på musiktjänsten Tidal, aldrig skulle bli tillgängligt på Apple eller kunna köpas. Det skapade en oerhörd trafik till den internetbaserade streamingtjänsten.

Bröt sitt löfte

Den 1 april släpptes albumet, trots Kanyes digitala löfte, på andra tjänster, däribland på Spotify. Men innan dess hann ”The life of Pablo” strömmas över 400 miljoner gånger på Tidal. ”The life of Pablo” är också det första albumet som enbart finns tillgängligt till streamingtjänster och som nått förstaplatsen på den amerikanska Billboardlistan.

Nu har en domstol i San Fransisco tagit emot en stämningsansökan från en person som anser sig ha blivit lurad av Kanye Wests tweet och därför kräver gottgörelse, rapporterar The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.