Kubismens pappa Paplo Picasso och Norths pappa Kanye West. Foto: TT

Kanyes albumtitel en Picasso-flört

Uppdaterad
Publicerad

Först skulle den heta Swish. Sen Waves. Och igår – när den plötsligt hette T.L.O.P. – undrade alla vad det betydde. Nu avslöjar Kanye West att akronymen står för ”The Life of Pablo”.

Att påstå att hiphop-stjärnan Kanye West är lite megaloman är inte att ge sig ut på särskilt tunn is, till exempel siktar han ju på presidentposten 2020.

Få kan ha undgått att hans ny skiva som släpps i dag har föregåtts av viss titelambivalens. Först skulle den heta Swish. Sen Waves. Och igår – när den plötsligt hette T.L.O.P. – undrade alla vad nu det betydde. Nu avslöjar Kanye West på twitter att akronymen står för ”The Life of Pablo”.

Pablo Picasso

Vem Pablo är går Kanye inte in på närmare, men en kvalificerad gissning är att det är kubismens pappa han jämför sig med. Det skulle i så fall inte vara första gången. Han har tidigare sagt att om han skulle blivit konstnär istället för musiker så skulle han ha blivit som Picasso.

The Life of Pablo, vars låtlista West också släppte i dag, ska premiärspelas live ikväll på Madison Square Garden i New York. Eventet livesänds på 700 platser runt om i världen, bland annat på 16 svenska biografer. En anledning så god som någon för lite storhetsvansinne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.