Carey Lander Foto: https://www.facebook.com/CameraObscuraMusic?fref=photo

Camera Obscura-sångerskan död i cancer

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren och keyboardisten i bandet Camera Obscura är död.

Carey Lander blev bara 33 år gammal.

Nu skänker fans pengar till forskning mot cancern som tog hennes liv.

Det skotska indiepop-bandet Camera Obscura har förlorat en medlem.

Carey Lander har dött till följd av en typ av skelettcancer, uppger BBC.

”Det är med tungt hjärta vi måste meddela att Carey har gått bort. Hon somnade in fridfullt i morse”, skriver bandet på sin officiella Facebooksida.

”Betydde så mycket”

”Vi har förlorat vår vän och bandkamrat. Hon kände inget tvivel över hur mycket ni älskade och uppskattade henne, och vi vill tacka er för ert stöd och de fina ord ni skickat till oss och till henne. Vårt band, vår musik och alla ni som funnits med oss genom åren betydde så mycket för henne”.

Facebook-posten undertecknas med Tracyanne Campbell, Gavin Dunbar, Kenny McKeeve och Lee Thomson. Bandet meddelade även att de kommer att fortsätta stötta den kampanj för cancerforskning som Carey Lander startade i augusti.

Samlade in pengar till forskning

I början av oktober månad hade artisten lyckats samla in nära 700.000 kronor.

”Det är förmodligen för sent att hjälp mig men det vore fantastiskt om vi kunde hitta något sätt som i framtiden kan hindra barn från att tvingas genomgå den här hemska behandlingen och ha större möjligheter att överleva”, meddelade hon i samband med det.

Lander spelade i Camera Obscura från 2002.

2011 diagnostiserades hon med sjukdomen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.