Lars Winnerbäck och Annika Norlin är två av artisterna som hyllar Kjell Höglund (mitten). Foto: TT

Svenska stjärnor hyllar Kjell Höglund

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av förra året tillkännagav Kjell Höglund att han drar sig tillbaka från musikskapandet efter en lång karriär som en av Sveriges mest säregna artister. Nu hyllas hans musik med konserten ”Kjellsorterat”, där bland andra Lars Winnerbäck och Annika Norlin hedrar hans musik.

”Kjellsorterat – en hyllning till Kjell Höglund” kommer äga rum den 30 juli på Storsjöyran i Östersund. På scenen går Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Stefan Sundström, Annika Norlin och Maritza Horn samman för att hylla vad man beskriver som ”en av Sveriges mest unika personligheter”.

Med låtar som ”Man vänjer sig”, ”Genesarets sjö” och ”Bland skurkar, helgon och vanligt folk” har Kjell Höglund karvat sig ett helt eget utrymme i svensk musik, med ett personligt och ofta excentriskt anslag.

Kultartist i 45 år

Kjell Höglund slog igenom i början på 70-talet med albumet ”Undran” och har sedan dess nått en kultstatus för en stor skara hängivna lyssnare. 2015 fyllde han 70 år, och skildrades av Sveriges Radio i dokumentären ”Ett liv är kort”. I samma dokumentär meddelade han att han drar sig tillbaka från musiken.

Storsjöyran äger rum mellan 29 och 30 juli i Östersund. Förutom de ovanstående artisterna är bland andra Refused, Van Morrison, Joy, Miriam Bryant och Bob Hund klara för festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.