Molly Sandén Foto: TT

Låten läckt: ”Givetvis är vi bestörta”

Uppdaterad
Publicerad

Molly Sandén är en av storfavoriterna i årets Melodifestival.

Men en oväntad miss var nära att äventyra allt. Artistens låt läckte.

”Givetvis är vi bestörta”, skriver Sandéns skivbolag i ett pressmeddelande.

SVT diskar inte bidraget.

Att Melodifestivalens regelverk är tydligt när det gäller att låtar inte får publiceras eller spelas offentligt innan deltävling, blev Anna Book varse den hårda vägen för knappt två veckor sedan. ”Himmel för två” diskvalificerades.

En av de på förhand mest omtalade artisterna i årets festival är Molly Sandén. Hon tävlar i Gävle den 27 februari med ”Youniverse”. Men låten har läckt. Den amerikanska sajten Amazon har nämligen lagt ut ett 30 sekunder långt klipp för intresserade köpare att lyssna på. Det strider mot SVT:s regler, och när Molly Sandéns skivbolag Sony blev varse läckan, plockades låtlänken ner.

Melodifestivalen 2016

”Givetvis är vi bestörta”

”I natt kom det till Sony Musics och SVTs kännedom att 30 sekunder av melodifestivalbidraget; ’Youniverse’ funnits tillgänglig en kort tid på ett fåtal utländska digitala plattformar.

Givetvis är vi bestörta över detta övertramp. När upptäckten gjordes togs klippet omedelbart ner. Varken artist eller skivbolag bidrog till det tillfälliga läckaget ”, skriver Sony i pressmeddelandet.

”Kommunicerat med 100 procent tydlighet”

Enligt skivbolaget är det varken SVT eller Sony skyldiga till läckan.

”Sony music har följt regelverket samt produktionsrutinerna och kommunicerat med 100 procent tydlighet mot aktörer utanför Sverige hur melodifestivalbidragen tidsmässigt ska släppas. Att detta ignorerats är olyckligt för alla inblandade i bidraget och hela tävlingen.”

Enligt TT kommer Molly Sandéns låt inte att diskas.

Kulturnyheterna söker Christer Björkman, exekutiv producent av Melodifestivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2016

Mer i ämnet