Kathleen Hannah, JD Samson och Johanna Fateman som utgör Le Tigre är åter i studion. De har inte släppt något nytt material sedan 2004. Foto: TT

Le Tigre arbetar på nytt material

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 12 år sedan Le Tigre släppte sitt senaste album ”This Island”, men nu säger sångaren Kathleen Hannah att de är åter i studion för att spela in en ny singel.

Nätsajten Pitchfork skriver att kultbandet Le Tigre, som slog igenom med sin feministiska electropunk i slutet av 90-talet, är åter i studion för att spela in en ny singel.

Sångaren Kathleen Hannah säger i en intervju med Perfect Pussy-sångaren Meredith Graves att arbetet inte är tänkt att bli ett nytt album eller följas av en turné. Det är enbart en singel som Hannah, JD Samson och Johanna Fateman gör tillsammans. Förhoppningen är att låten ska släppas i mitten av oktober.

– Jag tänker inte säga vad den handlar om, men det har varit väldigt roligt att arbeta med de andra igen, säger Kathleen Hannah som vanligtvis gör musik i bandet The Julie Ruin tillsammans med sin forna Bikini Kill-kollega Kathi Wilcox.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.