Leonard Cohen begravdes i Montreal i helgen. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Leonard Cohen begravd i hemlighet i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Bara tre dagar efter hans död tog familjen och de allra närmaste vännerna farväl av Leonard Cohen. ”Det är så mycket jag önskar att jag kunde tacka honom för, bara en sista gång”, skriver sonen Adam Cohen på sin Facebook-sida.

Det var natten till fredag förra veckan som beskedet kom: Den kanadensiska sångaren Leonard Cohen är död. 82 år gammal och inte ens en månad efter sitt senaste album ”You want it darker” avled han i sitt hem i Los Angeles.

Nu skriver sonen Adam Cohen om den judiska begravningsceremoni som i hemlighet hölls i Montreal redan i helgen, tillsammans med de allra närmaste. I en känslosam kommentar på sin officiella Facebook-sida skriver Adam om hur han, familjen och ett fåtal nära vänner tog farväl av Leonard. I inlägget skriver sonen bland annat om saknaden, hur mycket hans pappa har betytt för honom och allt han skulle vilja tacka honom för. En sista gång.

”Medan jag skriver det här så tänker jag på min pappas unika blandning av både värdighet och nedvärdering, hans naturliga elegans, hans karisma som aldrig blev oförskämd, hans gammeldags gentlemannastil och hans hantverk i arbetet. Det finns så mycket jag önskar att jag kunde tacka honom för, bara en sista gång”, skriver Adam Cohen.

Sonen tackar också för alla snälla meddelanden, sympatin och all kärlek som alla har visat för hans far.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.